Kommunikationer

Uddevalla kommun satsar på en imponerande kommunikation och infrastruktur. Det är mycket enkelt att ta sig fram med kommunala kommunikationer i och till Uddevalla. Västtrafik är bolaget som ser till att busslinjer ger en bra service till praktiskt taget hela Uddevalla.

Kampenhof är central del av Uddevallas kommunikationer. På Kampenhofterminalen mitt i Uddevalla hittar du Västtrafiks informationsställe där kan inhandla biljetter både till buss, båt och tåg.hotell uddevalla

Skärgårdsbåtarna är också en sak som du inte bör missa när du är i Uddevalla. Under den underbara sommaren är det skärgårdsbåtarna som glider fram över Byfjorden, ett mycket populärt inslag i stadsbilden.

Flyg är ett annat mycket populärt alternativ för dom so vill åka till eller från Uddevalla. Från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som ligger en liten bit utanför Trollhättan, endast 3 mil från staden åker du snabbt och enkelt till Bromma Flygplats och kan sedan fortsätta inrikes eller utrikes på kortare tid än en timme och det finns många avgångar varje dag. Om din flygtider inte riktigt matchar perfekt kan du få spendera en natt i Bromma när du väntar på ditt nästa flyg och här kan du läsa mer om hotell i Bromma som jag gillar. Det är väldigt smidigt med en mindre och personlig flygplats, det går väldigt smidigt och snabbt att checka in. Fri parkering för din bil finns självklart också.

Tåg och buss är 2 andra bra alternativ när du vill resa till och från Uddevalla. Från Uddevalla är det mycket enkelt att åka till intressanta orter som Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Till härliga Göteborg hittar du en avgång i varje timme med buss eller tåg, till den norska huvudstaden åker du enkelt med Swebus Express som avgår många gånger varje dag. Du kan också åka till Köpenhamn dit du hittar många avgångar varje dag. För dig som gillar tåg så är det bra att veta att Uddevalla har en X 2000 linje direkt till huvudstaden.